top of page

איך מתחילים?

שלב 3 - מה להאכיל?

התחל עם מקור חלבון אחד. אני ממליץ להתחיל עם עוף כיוון שזה זמין וזול יחסית, ולרוב הכלבים אין בעיה עם חלבון זה, ורמת הטעימות הכי גבוהה לכלבים.

חשוב לציין שרוב הכלבים שאלרגיים לעוף במזון יבש לא סובלים מאותה בעיה עם עוף חי. אל תתנו לזה להרתיע אותכם.

תשארו עם עוף בשבועיים שלושה הראשונים ולאחר מכן אפשר להוסיף בהדרגתיות חלבונים נוספים. זאת על מנת שתוכלו לבחון את תגובת הכלב שלכם לחלבונים שונים ולהבין איך הוא מתמודד איתם.

 

שלב 4 - מה עוד צריך לדעת?

מגוון זה מאוד חשוב! כלב בטבע הוא חיה הזדמנותית ובטבע אכל כל יום משהו אחר, פעם איזה חרק או לטאה פעם עשב שלעס ולפעמים פגר של חיה והוא בנוי לגיוון של מקור פרוטאין,

ככל שיש מגוון רחב יותר (כלומר - מקורות חלבון שונים) כך טוב יותר: יותר סיכוי לאיזון ופחות סיכוי שהכלב שלך מפספס משהו.

ניתן להאכיל פחות או יותר כל בשר; עוף, הודו, כבש, עז, חזיר, בשר בקר, בשר צבי, ארנבת, ברווז, דגים - פחות או יותר כל מה שאתם מצליחים להשיג.

 

אז מה הכי הכי חשוב לזכור?!

  • אם בכל זאת מערבבים מזון יבש וחי, עדיף לרווח עם 12 שעות בין כל ארוחה כדי לוודא שזה מתעכל כראוי, כשיש להשתדל למינימום שלוש שעות הבדל.

  • הצואה של הכלב שלך תשתנה - ככל שיותר תזונה נספגת בגוף, כך יוצא פחות פסולת בקצה השני. אנחנו שואפים (כן כן שואפים) לצואה מוצקה,

  • חשוב להאכיל עצמות לניקוי שיניים, ולפעילות מנטלית לכלב.

  • אם הכלב שלכם כבר ניזון ממזון יבש במשך שנים רבות יכול להיות שתהיה תקופת ניקוי רעלים, שעלולה להמשך בין שבועיים ל-3 חודשים. זה יכול לכלול; גירודים, דלקות אוזניים, נשירה מוגברת וכו’ אבל ברגע שהם עוברים את זה, כל הסימפטומים נעלמים וכלביכם יראה וירגיש טוב יותר.

  • צריכת המים של הכלב תרד באופן משמעותי, כיוון שבשר מספק נוזלים באופן טבעי.

  • גיוון הוא המפתח לתזונה בריאה - רצוי להאכיל יותר ממקור חלבון אחד. בישראל זה לא היה פשוט כמו בחו״ל אבל עכשיו שיש ביו דוג  בהחלט אפשר לעשות את זה.

 

רוצים לקרוא, לדעת ולהבין עוד??

לחצו על הקישור לחלק של המאמרים באתר.

מזל טוב! החלטתם לעבור למזון חי!  :)  אז… מה עושים עכשיו? 

הדבר החשוב ביותר הוא לחקור לחקור ועוד לחקור! חשוב לדעת מה להאכיל, איך להאכיל וגם, מה לעשות כאשר דברים לא הולכים בדרך הנכונה. יש הרבה דעות שונות וזרמים שונים גם בתוך ה- raw movement אבל ככל שתחקרו ותקראו יותר (יש המון ספרים בנושא ומאות אתרי אינטרנט חינמיים) כך תוכלו להחליט מה מתאים לכם.

 

שלב 1 - כמה להאכיל? 

ההמלצה הכללית היא בין 2-3% ממשקל הגוף האידיאלי של כלב בוגר. כלומר כלב ששוקל 20 ק״ג צריך לאכול 400 גרם ביום אם מתבססים על 2% ו-600 גרם ביום על 3% ליום. חשוב לזכור שזאת רק נקודת התחלה הרי כמו אנשים כל כלב הוא קצת שונה , לכל כלב יש קצב חילוף חומרים שונה ורמת פעילות אחרת ונדרשת התאמה כדי לוודא שהכלב לא מתחיל לאבד או לעלות במשקל. 

 

לגורים זה שונה מאוד וההנחיות הן כדלקמן: 

(גם כאן יש לעקוב אחרי הגור ולעשות התאמות -

ניתן ליצור עימנו קשר תמיד ונשמח לייעץ...).

 

7-10 שבועות -> 8-10% ממשקל הגוף 

10-16 שבועות -> 7.5-8.5% ממשקל הגוף 

16-20 שבועות -> 6.5-7.5% ממשקל הגוף 

20-24 שבועות -> 5.5-6.5% ממשקל הגוף 

24-36 שבועות -> 4.5-5.5% ממשקל הגוף 

36-56 שבועות -> 3.5-4.5% ממשקל הגוף 

56-68 שבועות -> .3.5% 

68 שבועות פלוס -> זה כבר אחוזים של בוגרים

 

שלב 2 - איך להחליף מאוכל יבש למזון חי?

מומלץ לעבור בבת אחת בלי לערבב בין המזונות כיוון ששניהם מתעכלים בצורה שונה ויכולים לסכן את כלביכם במחלות הנגרמות על ידי פתוגנים הנמצאים בבשר נא (למשל סלמונלה, E-coli וכו’). כלבים נועדו להתמודד עם אכילת מזון חי (יש להם קיבה חומצית ומערכת עיכול קצרה שמעבדות מזון חי בצורה יעילה ולכן פתוגנים לא מקבלים הזדמנות לשהות בקיבה או במעיים מספיק זמן ולהכפיל את עצמם - אבל הוספת מזון יבש מאט את העיכול התקין ובכך מגדיל את הפוטנציאל לגרום נזק לכלבכם. 

 

 

bottom of page